Известие

Collapse
No announcement yet.

До колко сте пълнили оборотомера на пета скорост? 2.4 / 136 коня

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да отбележа с моята убавица на 4000 об. и 5 ти зъб , карам с около 180 , просто повече все още не сам я настъпвал. Иначе на 4-та сам стигал до 4300 оборота. Но мисля че на 5та ще направи 200 Личното ми мнение е че май скоростната кутия е малка , просто се усеща че двигателчето има необходимата мощ .
    Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
    Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
      Да отбележа с моята убавица на 4000 об. и 5 ти зъб , карам с около 180 , просто повече все още не сам я настъпвал. Иначе на 4-та сам стигал до 4300 оборота. Но мисля че на 5та ще направи 200 Личното ми мнение е че май скоростната кутия е малка , просто се усеща че двигателчето има необходимата мощ .
      Да, двигателчето може да има необходимата мощ, но му липсва възможноста да работи на високи обороти, все пак е дизел
      Не случайно на по-новите слагат 6-та скорост
      sigpic

Comment

Така че ЖТДто на 5-та е ограничено до 4000 оборота от ... багажа и пътниците, а не от телето, което някои търсят под вола.

Абе не е баш така - ей го моя (чипосан) спален вагон на 5-та - на 200 км/ч по километраж е почти точно на 4000, а при 230 км/ч е доста отгоре - може би 4400 или 4500, не съм се заглеждал

П.П. Вай-вай, тук направих една беля - вместо цитат съм натиснал редактиране. Ша извиняваш, Коки
        Last edited by pinko; d.m.y г., 01:00.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
          Да, двигателчето може да има необходимата мощ, но му липсва възможноста да работи на високи обороти, все пак е дизел
          Не случайно на по-новите слагат 6-та скорост
          Това, че е дизел, не пречи в случая, защото си е изчислен да дава максимална мощност в обозрим диапазон обороти, т.е. под 5-6000. По-нагоре скоростта на горене 'удря балтията', но не означава, че дизелите са 'спънати' по рождение
          А с 6-та скорост нещата едва ли биха се променили коренно, ако мощността си остане непроменена. Въздушното съпротивление, както и някои други фактори си остават същите.
          Просто за високи скорости си трябва мощност. 6-тата скорост е повече за икономия сякаш.
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
            Това, че е дизел, не пречи в случая, защото си е изчислен да дава максимална мощност в обозрим диапазон обороти, т.е. под 5-6000. По-нагоре скоростта на горене 'удря балтията', но не означава, че дизелите са 'спънати' по рождение
            А с 6-та скорост нещата едва ли биха се променили коренно, ако мощността си остане непроменена. Въздушното съпротивление, както и някои други фактори си остават същите.
            Просто за високи скорости си трябва мощност. 6-тата скорост е повече за икономия сякаш.
            6-та си разтоварва мотора, не е само за икономия
            При мен на 6-та и 4100 оборота, колата е над 230, което надали ще е същото с 5-та
            Колкото до ограничаването ... дизелът не е кола за състезания, затова си е бензинът. Но не означава, че няма добри характеристики
            sigpic

Comment

от това което пишете явно е нормално да се достигат тея обороти и тая скорост (при натоварен автомобил). пак ще я пробвам тея дни но с друг дизел (на еко), само след минаване на 10-тина километра и веднага колата се усеща по различен начин. явно в нашия район няма по-добър дизел, пробвал съм ги всички.

Comment

Първоначално публикувано от Pinko Покажи съобщение
                Абе не е баш така - ей го моя (чипосан) спален вагон на 5-та - на 200 км/ч по километраж е почти точно на 4000, а при 230 км/ч е доста отгоре - може би 4400 или 4500, не съм се заглеждал
                Аз не виждам какво не е баш така:

1. Колегата казва, че при 4000 е на 195, а ти - 200 - 5 км/ч разлика ли са? Може да е от гумите дори.

2. При 230 си на 4400-4500, ама ако ги вдигнеш.

Единственото, което твърдя е, че колегата просто не е успял да вдигне повече защото е била натоварена с народ и багаж или защото не е държал достатъчно дълго педала или и двете. При всички случаи не смятам, че колата има някакъв сериозен проблем.

П.П. Неговата не е чипосана, не забравяй. На мен максималната мощност ми идва при 4300-4400 (по графиката от диното) заради чипа.
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

9000 с чип от Extreme tuning има свидетели !!!!!!!

Comment

jtd и 9000 оборота?? Еднократно предполагам, макар че пак не ми се вярва май се бъркаш
                    Last edited by Tedo; d.m.y г., 23:30.
                    Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

не бензин 2000.L Постояно и нема грижи даже днес си правих гавга с един CL

Comment

Рали днес не чете
                        Наздраве.
                        Поздрави за автора на мнение номер 2 в темата.
                        Направо ми напълни душата.
                        Мародерите спят ли или пуцат пърцуца?
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от рали Покажи съобщение
                          9000 с чип от Extreme tuning има свидетели !!!!!!!
                          Колега, темата е за дизели! Май не си за тук...

Comment

Comment

И при мен на 5-та 4500 об. е на 230 км,1.9 с чип
                              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Ми моята на пета влиза на 4500-4800

sigpic0887-51-35-09 Todor (Tohata)

Comment

Working...
                                X